Et ur kan have mange forskellige typer remme. Det er altid en god idé at sætte sig ind i, hvilken type rem der passer til dig, afhængigt af dine designmæssige præferencer, og funktionsmæssige eller materialemæssige behov. Dette skyldes, at nogle materialer er mere slidstærke end andre, eller kræver mere pleje. Det kan også være, at du har en allergi, som du skal tage hensyn til. I de følgende afsnit guider vi dig derfor igennem, hvilke typer remme der findes, fordele og ulemper ved de forskellige materialer og designmuligheder, og hvordan du bedst muligt tager hensyn til eventuelle allergier. 

Metal remmen/lænke remmen

Metal remmen er mest almindeligt lavet af rustfrit stål. Det er en af de mest populære typer remme og betegnes som det, der hedder en lænke rem. Det betyder, at remmen består af mange sammensatte led, som tilsammen skaber en lænke. Udseendet af lænkerne kan variere meget; designet på nogle lænke remme består af masser af bittesmå led, mens andre består af større, tykke led. Samtidig kan farven på disse led ligeledes variere. Nogle lænke remme er ensfarvede, oftest enten sølv eller guld. Andre består af et miks af led i forskellige farver, igen oftest i guld og sølv. Metal remme kan dog være belagt med en hvilken som helst farve. Som regel har herreure større, mere maskuline led end dameure, som oftest har små, feminine led. Derudover findes der forskellige måder, leddene kan overfladebehandles på, for at give forskellige designmæssige udtryk. Oftest er lænker enten blankt polerede, som giver metaloverfladen en glat skinnende overflade, eller matpolerede, som giver metaloverfladen en mere rustik, glansfri overflade. Der findes dog mange forskellige måder, hvorpå metaloverfladen kan behandles, for at give forskellige udseender. Blank og mat er dog de mest almindelige. Lider du af metalallergi, bør du grundigt studere hvilken type metal, som metal remmen består af. Almindeligvis fremkalder rustfrit stål ikke metalallergi, men er du meget følsom, bør du naturligvis ikke tage nogle chancer. Ønsker du en metal rem, men har du allergi, bør du se dig om efter et ur med en titanium rem, da denne anses som værende hypoallergen. 

Ur fra Seiko med metal rem

Metal remmen er populær, fordi den er enormt versatil og passer til både hverdagsbrug og til formelle lejligheder. Samtidig er lænke remmen ofte nemmere at pleje end andre typer remme, afhængigt af hvilket metal den er lavet af. Afhængigt af hvilket metal lænke remmen er lavet af, vil lænke remmen ligeledes have forskellig vægt. Eksempelvis kan stål remmen for nogle føles tung og ubehagelig på håndleddet. Derudover er der nogle, der bliver generet af, at deres hår på armen gnider sig ind mellem leddene og niver. Oftest er det dog blot et spørgsmål om tilvænning, hvis man ikke er vant til at gå med metal rem. En ulempe kan være at det kan være svært selv at justere leddene, og i nogle tilfælde vil det være nødvendigt at kigge forbi hos en urmager for at få lænken justeret i omkreds.  

Læder remmen

En anden populær rem er den klassiske læder rem. Ligesom stål lænken har læder remmen noget ikonisk over sig, hvilket også er en af grundene til, at den aldrig er gået af mode. Læder remmen er ligesom stål remmen meget versatil, og den ses derfor i et virvar af forskellige designs. Traditionelt har læder remmen enten et blankt eller rustikt finish. Den kan farves til en hvilken som helst farve, men den brune og sorte læder rem er klart de mest populære. Derudover kan læder remmen have forskellige design accenter, for eksempel i form af krokodilletryk eller farvede stikninger. 

Læder remme fås i forskellige kvaliteter, og prisen på et ur vil ofte afspejle dette. Selvom ægte læder stadig er industristandarden, findes der naturligvis også mærker som benytter sig af imiteret læder, hvis du ikke ønsker at bære skind. 

Elegant Tissot ur med sort læderrem

En klar fordel ved læder remmen er, at den sidder let og behageligt på håndleddet. Dog må det forventes, at læder remmen i starten føles stiv, indtil den former sig efter håndleddet. Derudover kan ægte læder være sværere at vedligeholde end eksempelvis en stål rem, og derfor skal den skiftes oftere end stål remmen skal. Dette skyldes, at læder er et naturmateriale, der bliver påvirket af omgivelserne. For eksempel bør læder hverken udsættes for meget fugtigt vejr eller for meget tørt vejr for jævnligt. Til gengæld kan du med de fleste modeller nemt selv skifte din læder rem. Mange moderne modeller har nemlig en ‘quick release’ funktion, som gør at du kan have flere remme til samme ur liggende, for på den måde at skifte ur remmens farve.  

Mesh remmen

Mesh remmen er en type rem, der er blevet utrolig populær i de seneste år. Det er en variation af metal remmen, som består af bittesmå sammenflettede led, for på den måde at danne en stofagtig effekt. Den kan sammenlignes med en brynje, da det er samme teknik der bruges. Mesh remmen kan have forskellige farver og er oftest belagt med en overfladefarve. Særligt er sølvfarvet, guldfarvet, grå eller sort populært. Mesh remmen ses både på dame og herreure, men er mest populær til dameure.

Skagen ur med meshrem

Mesh remmen er ligesom den klassiske stål rem enormt robust og let at rengøre, samtidig med at den sidder let og behageligt på håndleddet. På den måde er mesh remmen en god mellemting mellem den klassiske stål rem og læder rem, da den besidder nogle af de bedste egenskaber fra hver type rem. Da mesh remmen består af metalled, er den ikke det bedste valg til dig, der lider af stærk metalallergi.

I forhold til den traditionelle stål rem, kan mesh remmen nemt justeres til håndleddet, da den ofte er udstyret med en glidelås.  

Resin remmen 

Resin remmen bruges særligt på aktivitetsure, og er den foretrukne type rem blandt  sports - og fitnessudøvere. Den er ekstremt hårdfør og bruges derfor også til ure til folk i militæret, der har behov for et ur, der er holdbar, selv under ekstreme forhold. Ud over at være hårdført er materialet også forholdsvis letvægtigt, og føles for de fleste mere behageligt på håndleddet, end en metal rem gør. Resin remmen er vandafvisende og derfor yderst nem at rengøre. Derudover er resin remmen desuden allergivenlig. Udseendesmæssigt vil nogle måske mene, at resin remmen er mere kedelig end andre typer remme. Dette skyldes, at de fleste mærker oftest kun producerer resin remme i neutrale farver som sort og grå, for resin remme kan principielt farves til en hvilken som helst farve. Til gengæld har resin remmen i sig selv et råt og sporty look, hvilket mange synes er fedt. 

Casio G-Shock ur med resin rem

På trods af de mange fordele ved resin remmen, bruges resin remmen mindre almindeligt end de fleste andre typer remme. Typisk benyttes resin af mærker, der udmærker sig med sporty urbane designs, såsom Casio med deres G-Shock kollektion. 

Gummi remmen

Mange af egenskaberne og fordelene ved resin remmen gør sig også gældende for gummi remmen. Derfor er gummi remmen ligeså ideel til sports - og fitnessudøvere. Remmen er utrolig hårdfør og let i vægt, hvilket gør, at den føles super behagelig på håndleddet. Dog er gummi remmen mindre hårdfør end resin remmen, så hvis du skal bruge uret til ekstremsport, er resin remmen et mere sikkert valg. Gummi remmen er vandafvisende, og derfor super nem at rengøre. Herudover er gummi et allergivenligt materiale. I modsætning til resin remmen, ses gummi remmen designmæssigt i mange forskellige farver på markedet. Er du derfor til farver, er der god mulighed for, at du finder spændende farver blandt ure med gummi rem.  

Stof remmen/nato remmen 

Stof remmen, også kendt som nato remmen, er blevet utrolig populær de seneste år. Denne øgede popularitet skyldes i særdeleshed mærker som Daniel Wellington, der med sine signatur ure har sat stof remmen på dagsordenen igen. Hvis du kan lide at skifte dit look med dine accessories, er stof remmen perfekt, da den ofte har den fordel, at den kan skiftes via en ‘quick release’ funktion. Med denne funktion kan du have flere farver remme i dit arsenal, som du kan udskifte med. Samtidig findes stof remmen ofte i masser af flotte farvekombinationer, som gør det ekstra sjovt at have flere stofremme til det samme ur.

Daniel Wellington ur med stofrem

Ud over disse fordele er stofremmen også praktisk, da den er nem at rengøre. Med en ‘quick release’ funktion kan du blot skille remmen fra uret, når den skal rengøres. Ofte kan nato remmen vaskes i vaskemaskinen, men de fleste giver den en mild håndvask, for at sikre at farven på remmen ikke falmer. Det er vigtigt at pointere, at stof remmen er mindre robust sammenlignet med stål remmen eller resin remmen. Derfor vil du generelt oftere skulle investere i en ny stof rem end øvrige typer remme. Da prisen på en stof rem oftest er billigere end en ny stål- eller læder rem, er dette dog ikke en dealbreaker for de fleste. Du kan nemt se på stof remmen, når den trænger til udskiftning, da stoffet vil begynde at se slidt/falmet ud og føles mere blødt. Hvor ofte du skal skifte din stof rem afhænger naturligvis af, hvor ofte du går med den, og hvor godt du passer på den. Generelt siger man dog, at nato remmen skal udskiftes omkring hvert andet år.

Træ remmen

Med det øgede fokus på miljørigtige produkter, er det intet under at træ remmen er vundet frem på markedet i de seneste år. Ud over at være et mere miljøvenligt materiale end mange andre på urmarkedet, er der faktisk også mange andre fordele ved en træ rem end man måske skulle tro. Dette skyldes, at træ remmen generelt er fri for skrappe kemikalier og miljøskadelige stoffer. Samtidig er den allergivenlig, og mange personer med metalallergi vælger derfor at gå med et ur lavet af træ. Er allergi den primære årsag til at du overvejer et træ ur, bør du dog være opmærksom på, at selvom urets primære materiale består af træ, kan der være små metaldele der holder remmen sammen. Så længe disse dele ikke er i direkte kontakt med din hud, bør der ikke være nogen risiko for allergisk reaktion, men det bør du naturligvis undersøge, inden du foretager dig et køb af en træ rem. 

På trods af at træ remme er blevet mere populære, er de dog stadig langt fra en del af mainstream markedet. Det betyder at udvalget rent designmæssigt ikke er ligeså bredt som med andre typer remme. 

Keramik lænken

Den keramiske lænke er ikke ligeså udbredt som mange af de andre typer remme og lænker, og det er der en helt særlig årsag til. Den keramiske lænke er betydeligt vanskeligere at fremstille, end det er tilfældet med lænker af eksempelvis titanium eller rustfrit stål. Det er dog muligt at få fingrene i et ur med keramik lænke, hvorfor det alligevel er relevant at beskrive fordelene ved denne type rem. Keramik lænken er den mest hårdføre type rem, du overhovedet kan få fingrene i. Derfor er en af remmens største fordele, at den er yderst modstandsdygtig overfor ridser. Det er bestemt ikke utænkeligt og ej heller unormalt at have have et keramisk ur i mange år, uden at det har en eneste ridse at vise for det. På trods af at materialet er så robust, er materialet samtidigt overraskende let i vægt, og føles super behageligt på håndleddet. Keramik lænken består ligesom metal lænken af en masse små led, som danner et armbånd. Leddene kan have forskellige størrelser, men er som standard forholdsvis brede, da keramik lænker oftest bruges på herreure. Har du metalallergi, er keramik et godt alternativ til en metal lænke, da keramik er 100% allergivenligt.