Arne Jacobsen

Arne Jacobsen Ure

Arne Jacobsen, som levede fra 1902-1971, var i sin tid ubestridt den person, som satte dansk design på verdenskortet. Udover de mange fantastiske bygninger og møbler, som Arne Jacobsen har designet, er han også manden bag nogle af de smukkeste danske urdesigns nogenside. Hans urdesigns drog typisk inspiration fra arkitektoniske værker, som så blev overført til armbåndsuret. Sammen med arkitekt Erik Møller, designede Arne Jacobsen Aarhus Rådhus, som blev indviet i 1942. Oprindeligt blev Rådhuset designet uden et klokketårn og tårnur, da Jacobsen gik meget op i at hans designs skulle være funktionelle og derfor mente, at et klokketårn og tårnur ikke var nødvendige for funktionaliteten af rådhuset. Klokketårnet og tårnuret blev dog alligevel tilføjet til desginet inden Aarhus Rådhus indvigelse, grundet ønske fra den omkringboende befolkning. Denne designtilføjelse udmundede faktisk i, at Jacobsen fik sin inspiration til at designe et armbåndsur, Roman, i stil med det famøse rådhusur af samme navn i Aaarhus. Arne Jacobsens fokus på funktionelitet, skinner tydeligt igennem i hans ure og er også en af grundende til, at urene fra Arne Jacobsen den dag i dag, bærer præg af et tidsløst minimalistisk design, som aldrig går af mode.

Urene fra Arne Jacobsen fås både til mænd og kvinder. De fås i forskellige designs med både mulighed for mesh lænke eller læderrem. Derudover, fås urene fra Arne Jacobsen i forskellige størrelser, som matcher ethvert håndled, hvorfor du kan være sikker på at finde et design, som du kan tage til dig!

Urkompagniet.dk er udpeget som officiel forhandler af Arne Jacobsen i Danmark, hvilket betyder, at du kan være sikker på at urene er ægte. Du får endvidere officiel garanti fra Arne Jacobsen. Alle urene er nyproducerede og de kommer direkte fra producenten selv.

Sorter stigende

28 vare(r)

Arne Jacobsen Bankers

Arne Jacobsen Bankers ure

I 1961 vandt Arne Jacobsen udbudet om Nationalbanken. Bygningen var først færdig i 1978, 7 år efter hans død, men hvilket aftryk det ikke har givet alligevel. I den marmors beklædte forhald hos Nationalbanken hænger det smukke Arne Jacobsen Bankers Clock og stråler. Det er hvad Arne Jacobsen efterlod os lige inde hans død. Et arkitektonisk mesterværk med Bankers uret som prikken over i'et. Som du kan se på ovenstående billede er designet yderst minimalistisk med unikke indikatore og flotte visere.

Bankers serien fås både til kvinder og mænd, og du kan selvfølgelig få det i forskellige størrelser. Urene er selvfølgelig lavet i de forskellige farver og med forskellige remme og lænker. Du kan ligeledes få Bankers serien som væg- eller vækkeur. Skulle vi ikke have lige præcis den kombination, som du ønsker, er du velkommen til at kontakte os, så kan vi undersøge, hvad der er muligt at bestille hjem!

Arne Jacobsen Station vækkeur

Arne Jacobsen Station ure

Station uret stammer fra helt tilbage fra Arne Jacobsens tidligere karriere. Efter at have designet et hus for H.J. Hansen, der på det tidspunkt var direktør for møbelproducenten Laurtiz Knudsen, spurgte Hansen Arne Jacobsen, om han ville designe et ur. Resultatet blev det vi i dag kender som Station uret, og det blev præsenteret i foråret 1939 i Charlottenborgs forårs udstilling i København. Som det kan ses på billedet er uret simpelt og elegant med tal. Det fås som vækkeur, vægur og selvfølgelig armbåndsur i forskellige kombinationer.

Arne Jacobsen City Hall

Arne Jacobsen City Hall ure

1950'erne og 60'erne var en periode i Arne Jacobsens karriere, hvor han tegnede mange huse, hjem og større bygninger i Rødovre, lidt uden for København. Et større projekt han fik i Rødovre, var rådhuset. Her designede han hver lille detalje ved den opgave selv, hvor han var inspireret af internationale tendenser i den tid. Han indrettede endda rådhuset med sine egne møbler. Rådhuset stod klar i 1956, hvor Arne Jacobsen ligeledes havde skabt et nyt ur til rådhuset. Det ur kender vi i dag som City Hall, og uret fås i forskellige farver og kombinationer.

Sorter stigende

28 vare(r)

  Indlæser...