About Vintage

About Vintage ure

About Vintage er et dansk urmærke med base i København. Med sit design forsøger de to grundlæggere af About vintage at kombinere tidsløst design med klassiske elementer fra urets historie. Designet har også sine rødder i det minimalistiske design, som vi er kendte for her i Danmark og Skandinavien.

De første tanker omkring About Vintage kom i 2013 på en strand i Caribien, hvor de to grundlæggere tillod sig at drømme stort. Visionen var dengang og er stadig i dag, at urene skal være relevante i går, i dag og i morgen. About Vintage ønsker at skabe enkle, men stadig ekstraordinære, ure til mænd og kvinder. Hos About Vintage refererer vintage til de små øjeblikke og oplevelser, man som menneske oplever, hvor éns syn på verden ændres for resten af livet.

Urene er designet og navngivet efter vigtige årstal i urets historie. Kronograf kollektionen fra About Vintage er opdelt i tre årstal: 1815,1821 og 1844. 1815 var året, hvor teknikken bag kronografen blev opfundet. I 1821 blev det første kommercielle kronografur opfundet, da den franske konge ønskede at tage tid ved et hestevæddeløb. 1844 var året, hvor det blev muligt at nulstille tidstagningen, hvilket gjorde det muligt at tage tid gentagne gange efter hinanden. Kronografuret, som vi kender det i dag, var begyndt at tage form.

I 1820 blev der for første gang taget patent på et selvoptrækkende ur, hvilket var startskuddet til det automatiske ur, som vi kender i dag. About Vintages automatiske kollektion er derfor navngivet efter årstallet, hvor Thomas Prest registrerede patenten på sådan et værk.

1969 var året, hvor det første quartz ur blev udgivet. Dette var med til at gøre urene til et folkeeje, da det var betydelig billegere at producere et batteridrevet ur, end et ur med et automatisk værk. Det blev nu også muligt at gøre urene mindre, hvilket afspejler About Vintages 1969 kollektion, der er lavet i to størrelse 36mm og 39mm.

Urkompagninet.dk er officiel forhandler af About Vintage ure i Danmark, hvilket betyder, at du kan være helt tryg ved at købe mærket hos os. Vi handler udelukkende gennem de officielle kanaler, hvilket medfører, at mærket selv står inde for garantien, og du kan være helt sikker på, at du køber et ægte About Vintage ur hos os. Vi kan derfor også være yderst behjælplige, hvis du har spørgsmål eller ønsker rådgivning omkring mærket.

Sorter stigende

1-48 of 81

Side:
  1. 1
  2. 2

Let it become vintage

About Vintage vil gerne lave ure til alle. De vil gerne lave hverdags uret til samleren, der har mange sjældne og måske dyre ure. About Vintage uret skal være det ur, som du godt tør tage på, hvis du skal i byen, og du måske ikke har samme behov for at passe på det, som nogle af de andre fine ure i samlingen. Omvendt ønsker About Vintage ligeledes at være det ur, som du har på hver dag. Har du kun et ur, så skal det være About Vintage. Det går til alle lejligheder, og urene passer godt til de fleste udtryk. Har du måske en samling ure i den lave prisklasse, kan About Vintage ligeledes være de ur, du tager på til særlige lejligheder. Her appellerer den automatiske serie måske mere, men ligeledes kronograf, som virkelig kan noget ekstraordinært i urenes udtryk.

Nedenstående video introducerer kort About Vintage og tankerne bagved brandet:

About Vintage x Frederique Constant 1988 Moonphase Limited Edition

About Vintage har taget det næste skridt i deres historie ved at indgå et samarbejde med det verdens kendte brand Frederique Constant Geneve. Her har de sammen skabt et månefase ur, der er i alderhøjeste kvalitet. Uret har Frederique Constants in house urværk: FC-702, der har 42 timers gangreserve og 26 juveler. Uret er kun produceret i 100 eksemplarer, så det er altså super limiteret, og man får med dette ur, et unikt stykke håndværk, der ikke normal er at se i hverdagen. Se uret ved at trykke her.

Nedenstående video introducerer kort tankerne bagved uret, og hvordan det er blevet til:

Sorter stigende

1-48 of 81

Side:
  1. 1
  2. 2
  Indlæser...